Heikki

Ohessa ote päiväkirjasta, kun saavuimme Irkutskiin kesäkuussa 2000."Perjantai 9.6
03:10 paikallista aikaa saavuimme Irkutskiin. Yö oli synkkä ja pimeä. Vastassa oli äänekäs ja täynnä elämää oleva rautatieasema. Siellä roiston (lue kirgiisin) näköiset taksikuskit iskivät kiinni. Ensimmäinen pyyntö oli 40$, joka tinkimisen jälkeen laski 100rbl eli yli 300mk => 40mk. Renkaat ulvoen Lada löysi meidät hotelliin. Siellä kuski vielä yritti, että maksu oli per henkilö, ei onnistunut. Oikea hinta matkalle olisi ollut 40rbl, minkä opimme paluumatkalla.
"

Ma 4.6.2012
Pikkuhiljaa tässä alkaa asennoitumaan, että se on menoa. Katse haahuilee jokaista "romukasaa", että mitähän sinne matkalle tarvitsisi.

Ke 6.6.12
Ei tuo kasa näy selviävän sen kummemmaksi. Listaa en osaa tehdä, riittänee, kun passi ja luottokortti lähtevät mukaan. No, ostin eilen 3-paria sukkia...ja shortsitkin löytyivät. Jotenkin ajatukset vaan keskittyvät kameroihin yms. turistin tarvikkeisiin.

To 7.6.12
Tänään sitten iski joku vatsaflunssa tai jokin. Meni laihdutuksen puolelle koko päivä. Pakkaaminen on yhtä huuhailua, mutta rinkka alkaa täyttymään. Kameroiden muistikortit on tyhjennetty ja akut ladattu. Nyt lähdetään reissuun ilman järkkäriä. Pelkkiä pokkareita eli Canonin IXUS-70, PowerShot G10, PowerShot S100 ja uusimpana tulokkaana G1X. Näillä pitäisi näkymät ikuistua.

Ma 25.6.12
Reissu on takana päin ja suojui ilman kommelluksia.
Kaikilla kameroilla kuvattiin koko ajan. Akkujen lataaminen junissa onnistui. Kuvat purettiin päivittäin miniläppärille ja varmistettiin mukana olleelle 1TB ulkoiselle kovalevylle.
Kuvia tuli räpsittyä melkoisesti junan ikkunan läpi. Siinä pokkarikameroiden hitaus tuli vastaan. Mielenkiintoinen kohde oli näkösällä muutaman sekunnin ja siihen ei tahtonut pokkarin nopeus ehtiä. Muuten en juurikaan kaivannut järjestelmäkameraa reisussa.
S100:n ja G1X:n HD-video näyttää aika hyvältä - teknisesti. Kuvaustekniikka on kyllä hakusessa. Tuollainen kevyt kamera videokäytössä tekee varsin heiluvaa jälkeä. G1X on varsin hyvä heikossa valossa. Ei tosin tullut "venytettyä" kameraa vaan kuvailin ihan auto-ISOlla. Alla pari yökuvaa Novosibirskin asemalta.