keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Helteinen Jekaterinburg

Saavuimme Jekaterinburgiin vuorokauden viimeisillä hetkillä eilen tiistaina. Olimme matkanneet junassa kaksi vuorokautta. Majoituimme hotelliimme ja raikas suihku maistui ruhtinaalliselta.

Nyt keskiviikkona olemme heränneet kuumuuteen ja liikenteen meluun. Sääennusteet tälle päivää vaihtelevat 30-34 C asteen välillä. Uudet turistin askareet odottavat ja miljoonakaupunki kutsuu.

3 kommenttia:

Jari Haavikko kirjoitti...

Nonniin, mekin ollaan taas vaihteeksi netin ääressä, tällä kertaa Siracusassa.
Tai Syrakusassa, mitä kieltä kukin haluaa käyttää.

Lämpötila täälläkin on +35 (Weather BBC:n mukaan, omasta mielestä "riittävästi".

Muitakin yhtäläisyyksiä löytyy, tultiin tänne viime yönä La Speziasta (pohjoinen Italia, Ligurian meri) yöjunalla ja lepovaunussa, ehkä vähän vähemmän mukavuuksia, mutta lyhyempi oli matkakin.

Mutta mepä mentiin Messinan salmen yli junalla. Juna tosin lastattiin laivaan.

Ja meidän matkaseura puhui englantia.

Raijalle onnittelut Baikal-uinnista.
Täällä vedet lienevät lämpimämpiä, mutta vielä ei olla kokeiltu, olemme iltapäivälevolla hotellissa.

Lounaaksi punkkua ja oliiveja, mitä teillä?

jari ja eija

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Vähän varmaan voisitte antaa lämpöasteita tänne, uskoisimme. Ja kieltämättä vähän tarvittaisiinkin niitä. Vettä tulee kaikista tuuteista ja Pipon piha on useilla vesilaksoilla, lämmintä vettä tosin. Ei kuitenkan vielä niin paljoa,että uida voisi saunalöylyjen välissä. On muuten mainio sauna tämä Pipobastu, kunhan malttaa lämmittää Raijan ohjeiden mukaan :)

Rusina taitaa vähentää teidän villieläinkannan minimiin. Ei sitä ainakaan paljoa näy, Rusinaa nimittäin. Navetalta se kömpi tänään kurmeen ääreen, söi ja häipyi navetan suuntaan siitä vähin äänin, yllätys!

Huomenna saadaan taas aurinko paikoilleen, niin kuin juhannusta kohti tapana onkin!

Leppoisia matkapäiviä teille,
leppoisaa on täällä elo

Usa ja Ella

Pirkko Väyrynen kirjoitti...

Hei Raija! Tämä on kolmas yritys. Kirjauduin nyt käyttäjäksi. Tuokaa meillekin lämmintä ilmaa, täällä on 10 astetta ja rätkii vettä, mutta yötönyö odottaa ja tämä suunnaton vihreys viehättää. Olin ylpeä uimisesta Niemisellä, kunnes näin Sinut Baikalissa, oliko kylmää? Hyvää mittumaariaa koko porukalle, jytkyt-kytkyt kyytiläislle. Pirkko